AVITO Brandbeveiliging


Avito Brandbeveiliging
Oudendijk 95
3319 AE Dordrecht
T: 078 6160329
E: info@avitobrandbeveiliging.nl

Brandblusser keuren/Brandblusser controle


U hebt een brandblusser… bent u nu direct tegen brand beveiligd?

Vaak is het handig om te weten welke brandblusser u nodig hebt. Dit is geheel afhankelijk uw omgeving. Het komt vaak voor dat brandblussers worden aangeschaft om een gevoel van veiligheid te creëren, echter zijn ze vaak niet toepasbaar. Laat daarom AVITO Brandbeveiliging uw brandblusser keuren en controle uitvoeren. Want immers, u kunt een poederblusser hebben, een schuimblusser biedt u onder andere omstandigheden meer mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op en laat u uitvoerig en deskundig informeren.

Brandblussers zijn er in verschillende soorten en maten. Echter is het altijd verstandig een brandblusser in de buurt te hebben. Met een brandblusser heeft u snel controle over de meeste kleinere branden. Ook in de auto mag deze niet ontbreken. Wanneer u een brandblusser heeft aangeschaft is veilig om deze periodiek te laten keuren en controle uit te laten voeren.

 

Welke blusser?

Om een keuze te kunnen maken tussen verschillende brandblussers is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. Vaak is de omgeving bepalend voor de keuze van de brandblusser.
AVITO Brandbeveiliging
helpt u met deze keuze, kan deze keuren en controles uitvoeren. In overleg kunnen deze blussers direct worden besteld bij AVITO Brandbeveiliging.

Wilt u welke brandblussers voor uw omgeving het veiligst zijn? Neem dan nu contact op!

ONDEROUD en controle DROGE BLUSLEIDING

Bij de bouw van een pand wordt bepaald of er een droge blusleiding in het gebouw komt te zitten (bouwbesluit). Deze leidingen staan droog en worden door de brandweer gebruikt om het bluswater naar de juiste verdieping te pompen. Zonder een goed werkende blusleiding is het voor de brandweer moeilijk om snel een brandhaard te bereiken. Het is daarom van groot belang dat deze blusleidingen volgens de NEN 1594-2006 worden onderhouden.

Keuren en controle Brandslanghaspels

Brandslanghaspels zijn brandblusvoorzieningen die vast in een pand worden aangebracht. De verschillende typen brandslanghaspels verschillen onderling in kwaliteit, slanglengte en doorvoervermogen. Voor iedere situatie is daarom een geschikte brandslanghaspel aanwezig.
Alle brandslanghaspel moeten elk jaar gecontroleerd worden om te onderzoeken of ze nog voldoende functioneren. Bij bepaalde temperaturen kan de legionellabacterie voorkomen in het stilstaande water in de slang. Om te voorkomen dat de brandslang voor oneigenlijke doeleinden wordt gebruikt, waarbij een legionellabesmetting zou kunnen ontstaan, worden de hoofdkranen van de brandslanghaspels vaak verzegeld.