AVITO Brandbeveiliging


Avito Brandbeveiliging
Oudendijk 95
3319 AE Dordrecht
T: 078 6160329
E: info@avitobrandbeveiliging.nl

Brandbeveiliging
AVITO brandbeveiliging helpt u bij het nemen van brandpreventie maatregelen zoals het installeren van brandblusapparatuur. Ook verzorgen wij periodieke controles en onderhoud volgens de nen 2559 en 2659 en nen-en 671-3 normen , in onze volledige ingerichte service bus komen wij bij u controle werkzaamheden ter plaatse uitvoeren.
Mocht bij controle blijken dat bepaalde zaken t.g.v. brandbeveiliging, preventie of noodverlichting niet meer voldoen aan de huidige eisen, dan kunt u van ons daarover deskundig en geheel vrijblijvend advies verwachten met betrekking tot het soort en de plaatsing van blusapparatuur. Ook voor noodverlichting, BHV-verbandkoffer/rugzakken, vluchtschema’s en pictogrammen kunt u ook bij ons terecht.

Geef Brand Geen Kans
... met kleine blusmiddelen.

Een beginnend brandje op kantoor, in de fabriek, of thuis kunt u vaak zelf blussen. Op deze pagina kunt u lezen hoe en waarmee u dat kunt doen, waar u op moet letten en wat u vooral niet moet doen.
Wat te doen bij een beginnende brand?

Blijf kalm en handel voor u gaat blussen eerst de volgende drie punten af:
1. breng mensen in veiligheid
2. bel altijd de brandweer via 1-1-2.
3. breng uzelf nooit in gevaar

Wees in het bijzonder op uw hoede voor rook. Rook is giftig en daarom vaak gevaarlijker dan vuur. Onderneem pas een bluspoging als u zeker weet dat de kust veilig is. U kunt daarbij gebruik maken van de volgende blusmiddelen.

Uiteraard is water een van de beste blusmiddelen, in alle grote gebouwen kunt u brandslanghaspel vinden op diverse locaties. Water koelt af en is over het algemeen voldoende voorhanden. Echter water is niet geschikt voor alle branden, denk aan een pan vet of een elektra brand, blus deze NOOIT met water!BRANDWEER NEDERLANDLet op, poeder heeft een vervelend neveneffect, het geeft veel nevenschade aan duurzame apparatuur.

Poederblusser
Poederblussers zijn verkrijgbaar in diverse maten en gewichten, vanaf 2 kg tot en met 12 kg. Een poederblusser is geschikt voor alle branden, ook in de auto mag deze niet ontbreken.

Schuimblusser

Een schuimblusser is verkrijgbaar in diverse maten en inhoud, vanaf 2 liter tot en met 9 liter. Een schuimblusser is een blustoestel gevuld met water en een schuimvormend middel (SVM). Door een schuimdeken aan te brengen, verstikt (verkoelt) u de brand, een schuimblusser is geschikt voor het blussen van vaste stoffen en vloeistoffen.

CO2 blusser
Een CO2 blusser of koolzuursneeuwblusser is een schoon blusmiddel dat geen sporen achterlaat. Kooldioxide verdringt zuurstof, waardoor de brand stikt. De koolzuursneeuwblusser is geschikt voor diverse soorten branden, ook binnen kunt u hiermee zeer goed beginnende brandjes blussen.Tevens is het een perfect middel om elektra branden mee te blussen.


Blusdeken
Een blusdeken is gemaakt van onbrandbaar materiaal. De blusdeken dekt de vlammen af, waardoor de brand stikt. De blusdeken is zeer geschikt voor in keukens, maar ook voor de boot of caravan. Met een blusdeken van 180 x 180 cm kunt u de meeste kleine brandjes blussen, tevens is het een ideaal blusmiddel om in brand geraakte personen mee te blussen, wikkel in dit geval de persoon volledig in het deken, hierdoor zal de brand verstikken.
Brandklassen
• Hoe eerder een brand ondekt wordt, hoe beter. Dus plaats rookmelders!
• Koop alleen blustoestellen die zijn voorzien van een rijkskeurmerk en CE certificering
• Maak er een gewoonte van uw blusmiddelen regelmatig visueel te controleren.
• Lees de gebruiksaanwijzing van uw blusser regelmatig.
• Laat uw blustoestellen regelmatig controleren door een gecertificeerde organisatie
• Indien u het blustoestel heeft gebruikt laat deze dan direct hervullen.