AVITO Brandbeveiliging


Avito Brandbeveiliging
Oudendijk 95
3319 AE Dordrecht
T: 078 6160329
E: info@avitobrandbeveiliging.nl
Producten
 

 

 

 

 

 

 Controle en onderhoud brandblussers
  

Controle en onderhoud Droge blusleidingen

Controle en onderhoud bluswagensOnder kleine blusmiddelen vallen draagbare blustoestellen, kleine mobiele blustoestellen, slanghaspels en blusdekens. Meer dan 85% van alle beginbranden wordt geblust met behulp van deze "kleine blusmiddelen". Zij zijn dan ook niet meer weg te denken in de aanpak van brandpreventieve maatregelen. (Zie ook 'Geef Brand Geen Kans')
Hoe bepaald u welke blusser voor u geschikt is en welke blusstof u moet kiezen? Hierin kan AVITO u adviseren. Ook kunt u aan de hand van de volgende aanwijzingen zelf u keuze maken:
• Poederblussers zijn geschikt voor alle brandklassen, A-vaste stoffen, B-vloeistoffen,C-gassen. Let op: Poeder heeft een zeer nadelig neveneffect: het geeft zeer veel nevenschade en tast elektrische apparatuur aan door oxydatie.
• Schuim of sproeischuim is zeer goed blusmiddel voor de klasse A-vaste stoffen en B-vloeistoffen. Schuimblussers geven beperkte nevenschade, maar zijn niet automatisch geschikt voor onder spanning staande objecten.
• Koolzuursneeuwblussers zijn uitermate geschikte blussers voor vloeistofbranden en elektriciteitsbranden. Koolzuursneeuwblussers zijn niet geschikt voor de klasse A branden, Koolzuursneeuw geeft geen nevenschade.

Poederblussers Schuimblussers CO2 Blussers
Blusdekens
Een blusdeken is gemaakt van onbrandbaar materiaal. De blusdeken dekt de vlammen af, waardoor de brand stikt. De blusdeken is zeer geschikt voor in keukens, maar ook voor de boot of caravan. Met een blusdeken van 180 x 180 cm kunt u de meeste kleine brandjes blussen, tevens is het een ideaal blusmiddel om in brand geraakte personen mee te blussen, wikkel in dit geval de persoon volledig in het deken, hierdoor zal de brand verstikken.

Haspels


Ook voor advies, aankoop en installatie van diverse soorten Haspels kunt u terecht bij AVITO.

 

 

 

 

 

 

Veel mensen denken dat de meeste slachtoffers vallen bij branden doordat zij verbranden, dit is echter een groot misverstand. De meeste mensen komen bij brand om door verstikking en rookvergiftiging.
Vooral in de particuliere sector is daarom goede rookdetectie onmisbaar geworden, maar zeker ook in bedrijven waar veel mensen aanwezig zijn, kunnen rookmelders ervoor zorgen dat daar waar rook is direct een alarmering wordt gegeven.
Rookmelders zijn er in diverse soorten. Bij de aanschaf van rookmelders is belangrijk welk soort u kiest en waar u deze gaat plaatsen. We kennen de volgende soorten rookmelders:

• Ionisatie melders, met batterij
• Optische melders, met batterij of op 230 volt
• Thermo Differentiale rookmelders ( altijd op 230 volt )
• Gas melders, 230 volt
• Koolmonoxide melders, 230 volt Een aantal typen rookmelders zijn tevens koppelbaar tot 10 stuks; hierdoor kunt u nog meer zekerheid creëren over hoorbaarheid van de melders en tevens werken per verdiepingsvloer.

Wilt u meer informatie over rookmelders dan zijn wij gaarne bereid om u hierover te informeren.

Op het gebied van signalisatie levert AVITO:
• Standaard Pictogrammen
• Maatwerk Pictogrammen
• Signalisatie op elk Formaat
• Bewegwijzering
• Etc...